יום חמישי, 21 באפריל 2011

טופו קייג'ן על בצלים וגזר כבושים


מנת הטופו קלילה ואביבית,
מתאימה גם לצמחוניים כמובן, ומושלמת לאירוח!

החומרים ל-10 מנות:
300 גר' טופו קשה
למרינדת קייג'ן:
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2
כף מלח
1/4
כף אבקת שום
1/4 כף פפריקה חריפה
1/4 כף פלפל שחור
1/4
כף אורגנו יבש
עלים מ-5 גבעולי טימין
1 בצל קצוץ גס
100 מ"ל שמן קנולה
100 מ"ל רוטב סויה
100 מ"ל מים
לכבושים:
400 גר' בצל אדום, קלוף
200 גר' בצל לבן, קלוף
600 גר' גזר, קלוף
1 יח' פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
2 עלי דפנה
1/2 מקל קינמון
4 יח' גרגרי פלפל שחור
300 מ"ל חומץ
300 מ"ל מים
80 גרם סוכר
20 גרם מלח

אופן ההכנה:
  • במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי המרינדה לתערובת חלקה ונטולת חתיכות.
  • חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס"מ ואז לרצועות בעובי 1.5 ס"מ. מסדרים על תבנית בשכבה אחידה, יוצקים מעל מהמרינדה ומעסים בעדינות. משהים לשעתיים לפחות, ניתן לכל הלילה.
  • מכינים את הכבושים- חותכים את הבצל לחצי ופורסים לפרוסות דקות מאוד (מנדולינה). את הגזר חותכים לג'וליין דק (פרוסות דקות מאוד, כמו של קולפן). בסיר מערבבים את התחמיץ והתבלינים, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ויוצקים מעל הירקות. משהים כך לקירור מלא.
  • להגשה- צורבים את הטופו על מחבת להזהבה ומגישים על הכבושים

    בקרו אותנו באתר הבית שלנו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה