יום שני, 28 במרץ 2011

פילה סלמון צלוי על מצע פירה ארטישוק לימוני


החומרים ל-10 מנות:
600 גר' פילה סלמון
מלח, פלפל שחור
שמן זית
10 שיני שום כתוש
עלים מ-5 ענפי טימין

לפירה:
200 גר' תפוחי אדמה
600 גר' לבבות ארטישוק
מלח, פלפל שחור
מיץ וזסט מ-1 לימונים
כף סוכר
עלים מ-5 גבעולי בזיליקום
120 מ"ל שמן זית

לקישוט:
שמן ירוקשמן זית


אופן ההכנה:
  • מתבלים את הסלמון- חותכים למנות מרובעות במשקל 55-60 גרם. מתבלים את הדג בכל מרכיבי התיבול. משהים לפחות ל-30-50 דקות בקירור.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מכינים את הפירה- מבשלים את תפוחי האדמה והארטישוק לריכוך, מרסקים לפירה חלק, מוסיפים תיבול, נוזלים ותיבול. מגישים למרקם רך וחלק.
  • צורבים את נתח הסלמון על צד העור כשתי דקות ומשלימים צליה בתנור כ-3 דק'
  • מגישים- על מצע הפירה ומעטרים בעלה ירוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה