החומרים ל-10 מנות:
600 גר' פילה סלמון
מלח, פלפל שחור
שמן זית
10 שיני שום כתוש
עלים מ-5 ענפי טימין
לפירה:
200 גר' תפוחי אדמה
600 גר' לבבות ארטישוק
מלח, פלפל שחור
מיץ וזסט מ-1 לימונים
כף סוכר
עלים מ-5 גבעולי בזיליקום
120 מ"ל שמן זית
לקישוט:
שמן ירוק/ שמן זית
אופן ההכנה:
- מתבלים את הסלמון- חותכים למנות מרובעות במשקל 55-60 גרם. מתבלים את הדג בכל מרכיבי התיבול. משהים לפחות ל-30-50 דקות בקירור.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הפירה- מבשלים את תפוחי האדמה והארטישוק לריכוך, מרסקים לפירה חלק, מוסיפים תיבול, נוזלים ותיבול. מגישים למרקם רך וחלק.
- צורבים את נתח הסלמון על צד העור כשתי דקות ומשלימים צליה בתנור כ-3 דק'
- מגישים- על מצע הפירה ומעטרים בעלה ירוק
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה