יום חמישי, 17 בפברואר 2011

מרק קרם בטטה, קוקוס ובוטנים מסוכרים


החומרים ל-10 מנות:

2 בצלים קלופים וחתוכים גס
5 שיני שום קלופות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גסות
1 ליטר מים/ציר עוף
1 ליטר חלב/קרם קוקוס
100 גרם חמאת בוטנים חלקה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט:

1 צרור בצל ירוק, חתוך לאלכסונים
30 גרם בוטנים, מטוגנים בשמן עמוק ומתובלים במלח, פלפל, פפריקה חריפה ומעט כמון, קצוצים.




אופן ההכנה:
  • מכניסים את הבטטה, בצלים, שום, ג'ינג'ר וציר לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד אשר הבטטה רכה.
  • מרסקים את המרק בבלנדר או מעבד מזון למרקם אחיד וחלק.
  • מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את חלב/קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מבשלים עוד כ- 10 דקות ומגישים חם בעיטור בצל ירוק ובוטנים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה