יום ראשון, 27 בפברואר 2011

שיפודי פרגית בשבעה תבלינים עם סלט קינואה וחמוציות


החומרים ל-10 מנות:
4 פרגיות
2 כפיות של תערובת חמשת התבלינים (כמות שווה מקינמון, הל, אגוז מוסקט, כוסברה יבשה ואניס טחון)
30 גרם סוכר חום כהה
100 מ"ל יין לבן
20 גרם סילאן
50 מ"ל שמן זית
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור

לסלט:
50 גרם קינואה לבנה
50 גרם קינואה שחורה
50 גרם קינואה אדומה
8 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
100 מ"ל שמן זית
1 כפיות מלח
1/2 כפיות פלפל שחור
300 מ"ל מים רותחים
1 חבילת רוקט טרי, קצוץ גס
1 חבילת בצל ירוק קצוץ
100 גרם חמוציות מיובשות קצוצות
50 גרם לימונים כבושים, קצוצים
40 מ"ל שמן זית
מלח, פלפל שחור
50 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה:
  • לפרגיות- חותכים את הפרגית לקוביות, מערבבים את כל החומרים ומשהים בקירור. משפדים על שיפודים (3 קוביות למנה). לפני ההגשה צולים את השיפוד כ-2 דקות מכל צד.
  • לקינואה- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו את הבצל והשום. מוסיפים את הקינואה ומטגנים 5 דקות מוסיפים את המים הרותחים והתיבול ומנמיכים את הלהבה
    מבשלים כ- 30 דקות או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד כ-15 דקות. מעבירים לכלי שטוח ומצננים.
  • לסלט- מערבבים את הקינואה עם כל המרכיבים. מתקנים תיבול.
  • להגשה- עורמים מסלט הקינואה ומניחים מעל את השיפוד הצלוי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה