יום ראשון, 20 בפברואר 2011

טראפלס שוקולד וקרמל במרק מוקה


החומרים ל-10 מנות:
לגנאש
80 גרם סוכר
20 גרם מים
50 מ"ל שמנת צמחית חמה
50 מ"ל קרם קוקוס חם
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
30 גרם מרגרינה רכה
20 מ"ל רום כהה
למרק מוקה
160 מ"ל חלב קוקוס
160 מ"ל שמנת צמחית
1 כפית משחת וניל
3 גרם אבקת נס קפה
3 חלמונים
120 גרם סוכר
לטוויל
25 גרם מרגרינה
30 גרם סוכר
10 גרם גלוקוזה
2 גרם אבקת נס קפה מומסת ב-2 כפות מים חמים
30 גרם שקדים גרוסים


אופן ההכנה:

לגנאש- מכינים קרמל מהסוכר ומהמים. פותחים אותו בעזרת שמנת צמחית וקרם קוקוס חמים. מוסיפים שוקולד קצוץ וממיסים. מוסיפים מרגרינה ורום ומצננים מעט. יוצקים למסגרת 40X20 ומצננים היטב לייצוב. חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מצפים בקקאו ושומרים בהקפאה.
  • למרק מוקה- בסיר מביאים לסף רתיחה חלב קוקוס, שמנת צמחית, קפה ווניל. בנפרד טורפים את החלמונים עם הסוכר. משווים טמפרטורה בין הנוזל לחלמונים, מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבחוש את התערובת על אש נמוכה עד שהיא מסמיכה ומגיעה לטמפרטורה של 86 מעלות. (אסור להרתיח !!!). מעבירים את התערובת למי קרח וממשיכים לבחוש עד לקירור , מעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור בקירור מס' ימים.
  • לטוויל- בקלחת ממיסים מרגרינה. מוסיפים סוכר, קפה, גלוקוזה ושקדים גרוסים. מבשלים ל-110 מעלות. משטחים על סיליקון, מניחים מעל עוד יריעת סיליקון ומרדדים לעלה דק מאוד. מסירים שכבת סיליקון עליונה ואופים בחום של 180 מעלות 8-10 דקות. מצננים ושומרים בכלי אטום.
  • להגשה- מוזגים מעט מרק מוקה, מניחים קוביית טראפלס ונועצים טוויל מעל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה